Vine bebe. Intrebari si solutii gravide, inainte si dupa sarcina, maternitate si articole jucarii etc pentru bebe

Durerea de bazin in sarcina ce inseamna ? E normal sa te doara asa de tare ?

Sunt insarcinata si ma doare bazinul, salele zis mai pe romaneste si nu stiu care e cauza. Ma sperie durerea care e ca o intepatura sau o senzatie de dsconfort ce apare mai ales cand ma ridic din pat, de pe scaun sau cand merg.

 E normal sa te doara oasele in asemenea hal ? Si o sa am durerile astea pe tot timpul sarcinii ? Se pare ca da.

Durerile de bazin apar de obicei in luna a 4 de sarcina. Dar poate exista asa numita "durere de acomodare" care este in primul trimestru in saptamanile 8-12 ale sarcinii.

Aceste dureri seamana mai mult cu crampele obisnuite asemanatoare cu cele din perioada menstruatiei doar ca nu sangerezi.

Cand e cazul sa mergi la medic, la ginecolog ? Daca ai hemoragii, secretii vaginale neobisnuite, dureri abdominale insuportabile, stari grave de greata, varsaturi si transpiratie in acelasi timp.

Am urmarit forumuri de discutii cu mamici insarcinate unde multe spuneau ca au trecut si trec prin aceleasi dureri.

Multe au fost la medic si si-au facut analize si apoi li s-a spus ca nu au nimic, doar sunt insarcinate si bebele creste si corpul lor se adapteaza la asta.
Scheletul uman -bazinul
Scheletul uman -bazinul

Dar care e locul exact unde te doare ? La mine personal este in partea stanga in spate pana la coloana si interfereaza cu rotula de piciorul stang.

Stiintific zonele dureroase sunt : osul ilion -partea superioara, plata a osului iliac, impreuna coccisul -ultimul segment al coloanei vertebrale.

Durerea persista mai ales la miscarile bruste, ridicare, urcare pe scari, intoarcere, rotire, etc.

Unele femei insarcinate au luat medicamente pentru durere. Dar e foarte important sa cititi prospectul ca nu cumva sa fie contraindicate in sarcina si sa afecteze bebelusul in dezvoltare.

Restul care nu vrem sa luam medicamente, mergem si rezistam pana putem :)

Voi cum scapati de durerile de bazin in timpul sarcinii ? Ce metode folositi ? Relaxare, odihnna, masaj, multa rabdare ? Experiente, opinii, pareri ?

 Asteptam pareri si opinii pe pagina de FB, G+ a blogului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

...