Vine bebe. Intrebari si solutii gravide, inainte si dupa sarcina, maternitate si articole jucarii etc pentru bebe

Cum e sarcina la 15 saptamani ? Cum te simti ?

Daca esti insarcinata si ai ajuns in perioada -trimestrul II -saptamana a 15-a se intampla urmatoarele lucruri, simptome:
 - bebe este de marimea unei portocale sau un mar mai mare
 - inca nu il/o simti dar deja a crescut considerabil avand greutatea de aproximativ 70 grame si lungimea de aprox 10 cm.

- bebe incepe sa simta lumina solara
- incepe sa auda sunetele din exterior, vocea ta si a partenerului tau, zgomotele din jur. Poti din aceasta perioada sa-i vorbesti, sa ii pui muzica pentru copii sau muzica ta preferata. Sau poti incepe sa-i citesti povesti bebelusului...pentru ca te aude.

- bebe incepe sa simta gusturile -posibil sa incepi sa ai pofte sa gusti cat mai multe feluri de alimente, nectar de fructe, etc

Cum te simti tu ca femeie insarcinata ?

Tu ca mama devii mai sensibila la lumini puternice, la sunete, muzica data prea tare, latratul cainilor etc.
Poti avea dureri de cap mai ales spre seara dupa o zi istovitoare.

Cu energia stai mai bine, esti mai energica si mai vesela, doar mai sensibila la lumea din jur.
Mirosurile nu te mai deranjeaza asa de tare.

E bine totusi sa nu  te epuizezi pentru ca in aceasta saptamana (15) pot aparea episoade puternice de epuizare completa.

Adica intr-un minut esti plina de energie, lucrezi sau gatesti, vorbesti cu cei din jur si in clipa urmatoare parca te-ai decontecta de la lume si simti ca ai ramas total fara energie.

E bine atunci sa te odihnesti si sa dormi pentru a reveni la fortele proprii.
Poti avea nasul infundat mai des, sangerari nazale sau cand te speli pe dinti. Apar arsuri stomacale periodice care dispar destul de repede.

E posibil sa simti ca iti e sete mereu, deci apa trebuie sa fie mereu langa tine si sa bei apa/lichide din belsug cand e necesar.

Poti incepe sa faci putin sport sau sa mergi pe jos cat mai mult, plimbari in parc/natura etc. Voi cum ati trecut prin aceasta perioada a sarcinii ? Experiente, opinii, pareri ? Asteptam pareri si opinii pe pagina de FB, G+ a blogului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

...